Dagopvang Liefjes – Weesp

Liefdevolle aandacht voor kind en medewerkers staat centraal. Naast verzorging zijn er leuke activiteiten voor de kinderen zoals ochtendgym, dansen en muziek maken. Uiteraard is er ook voldoende aandacht voor rust en worden er boekjes gelezen of samen ontspannen tijdens een kinderyoga les. Kinderopvang Liefjes Weesp wil kinderen nèt dat extra’s bieden.

Baby’s

Baby’s kunnen zich ontwikkelen middels hun eigen dagritme in een huiselijke sfeer.
Naast liefdevolle verzorging in alle rust, is er ook aandacht voor bewegen en muziek. Er worden liedjes met de baby’s gezongen, boekjes gelezen in de speciale ‘snoezelruimte’ en er worden gerichte babyactiviteiten uitgevoerd.

De ontwikkeling wordt volop gestimuleerd in het eerste levensjaar, wat een belangrijke basis legt voor de verdere groei. Elke dag wordt er naar de veilige buitenruimte gegaan om te ontdekken en te spelen in de frisse buitenlucht.

Als baby’s toe zijn aan vaste hapjes worden deze dagelijks vers bereid. Kinderopvang Liefjes geeft alle kinderen gezonde voeding zonder onnatuurlijke toevoegingen.

Wat Kinderopvang Liefjes belangrijk vindt is dat er liefdevolle en persoonlijke aandacht aan baby’s gegeven wordt. De pedagogisch medewerkers van Kinderopvang Liefjes volgen speciale babytrainingen en worden begeleid door de pedagogisch coach.

Baby’s krijgen uitgebreid tijd om te wennen en er wordt veel aandacht besteed aan contact met de ouders om zo samen af te stemmen wat het beste is voor hun baby zodat deze zich op die manier veilig en geborgen voelt.

Kinderopvang Liefjes wil een plek zijn waar ouders hun baby met gerust hart kunnen achterlaten.

Dreumessen

Dreumessen

In de dreumes groep worden kinderen in de leeftijd van 10 mnd tot 2,5 jaar opgevangen. Er is voor de dreumesen voldoende ruimte en mogelijkheid zich vrij te bewegen. Ze kunnen zich veilig ontwikkelen in hun eigen ritme. Er worden ook activiteiten aangeboden die toegespitst zijn op dreumesen. Er zijn verschillende speelplekken om de fantasie van de kinderen te kunnen beleven.

Door het aanbieden van verschillende activiteiten en materialen worden kinderen gestimuleerd in hun ontwikkeling. Er is veel ruimte voor bewegen, muziek, plezier en creativiteit. Elke ochtend wordt er gedanst en bewogen tijdens de gym of yoga op een rustige manier passend bij de leeftijd en behoefte van de kinderen. Gedurende de dag worden er leuke liedjes gezongen bij de verschillende activiteiten.

Dagelijks wordt er buiten gespeeld om een frisse neus te halen en met elkaar te spelen en te ontdekken.

Peuters

Voor de iets grotere kinderen zijn er verschillende speelplekken om hun fantasie te kunnen beleven. Door het aanbieden van verschillende activiteiten en materialen worden kinderen gestimuleerd in hun ontwikkeling. Kinderen kunnen ontdekken, er worden samen boekjes gelezen op een interactieve manier en leuke knutselactiviteiten gedaan.

Er is veel ruimte voor bewegen, muziek, plezier en creativiteit. Elke ochtend wordt er gedanst en bewogen tijdens de peutergym of peuteryoga. Gedurende de dag worden er leuke liedjes gezongen bij de verschillende activiteiten. Later in het jaar zullen er ook sportactiviteiten aangeboden worden voor de oudere kinderen in de sportzaal.

Dagelijks wordt er buiten gespeeld om een frisse neus te halen en met elkaar te spelen en te ontdekken. “Kuiltje graven, een zaadje planten, dagelijks een beetje water erbij en groeien maar! Hoe zal de groente gaan smaken?” Het verzorgen van de moestuin is een feestje voor de kinderen en samen hiermee bezig zijn maakt kinderen bewust van hoe planten groeien en wat het betekent om hier zorg voor te dragen.

De voeding die de kinderen krijgen is bereid zonder onnatuurlijke toevoegingen. Dagelijks krijgen de kinderen een verse gezonde warme maaltijd.

Kinderopvang Liefjes geeft liefdevolle en persoonlijke aandacht aan de kinderen. De pedagogisch medewerkers volgen regelmatig trainingen en bijscholing en worden begeleid door de pedagogisch coach. Er is veel contact met de ouders. Ouders hebben veel kennis over hun kind die relevant is voor de pedagogisch medewerkers. Door zoveel mogelijk af te stemmen voelt een kind zich veiliger en kan het zich beter ontplooien.

Kinderopvang Liefjes wil een plek zijn waar ouders hun kind met gerust hart kunnen achterlaten.

Openingstijden

De openingstijden van locatie Weesp zijn vijf dagen per week van 7.30 uur tot 18.30 uur.