BSO Liefjes Springbok – Schilderswijk

Buitenschoolse Opvang (BSO) Springbok voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Kinderopvang Liefjes verzorgt BSO voor kinderen van Openbare Basisschool (OBS) de Springbok op de Pretoriusstraat. Uw kind wordt door Kinderopvang Liefjes uit het lokaal gehaald en verzameld op de begane grond in ons lokaal. Aangekomen bij het lokaal vande BSO kan uw kind wat eten, vertellen over de dag en daarna lekker buiten of binnen spelen met andere kinderen en bijkomen van de schooldag.

Schoolgaande kinderen

De BSO van Kinderopvang Liefjes bevindt zich op de begane grond van Openbare Basisschool (OBS) de Springbok op de Pretoriusstraat.

De BSO biedt schoolgaande kinderen huiselijkheid, geborgenheid en ruimte om te ontspannen na een drukke schooldag. De kinderen worden te voet van school gehaald. Hierna wordt er gezamenlijk een hapje gegeten en gedronken en wordt de schooldag besproken.

Het is een ruim lokaal met tafels om aan te knutselen, tekenen, puzzelen, spelletjes te doen, ed. en tafels om aan te eten en drinken. Er is onder anderen een chill-hoek/ leeshoek, een huishoek en een bouwhoek.

Voor het buitenspelen wordt gebruik gemaakt van de speelplaats van de school, dit is een groot plein met klimtoestellen en een pingpongtafel, het biedt voldoende ruimte om buiten te spelen, rennen, voetballen, ed. Vanuit het lokaal is goed zicht op de speelplaats. Ook wordt er gebruik gemaakt van de speelplaats aan de achterkant van de school, waar speeltoestellen staan voor de jongere kinderen.

Tijdens schoolvakanties worden de kinderen hele dagen opgevangen en wordt er een speciaal vakantieprogramma aangeboden afgestemd op de kinderen. Voorbeelden hiervan zijn het doen van oud-Hollandse spelletjes, het organiseren van een mini-disco, schminken, naar een speelparadijs, een uitje naar het strand of lekker ravotten in het park.

Vakantieplanningen 2023