De Groep

Op ons dagopvang vangen wij kindjes op in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Het zijn maximaal 16 kinderen, maar de meeste dagen zijn het er ongeveer 12. Door samen te spelen gaan wij ervan uit dat de kinderen zo veel mogelijk van elkaar kunnen leren. Ook is het mogelijk om broertjes en zusjes bij elkaar in de groep te houden. De kinderen kunnen van elkaar gescheiden worden doordat we de groepsruimte hebben op gesplitst. In de namiddag wordt een van deze ruimtes gebruikt voor BSO. Overdag kunnen beide kanten voor het kinderdagverblijf worden gebruikt. Daarnaast hebben we een ruime extra speelruimte in de benedenruimte, waar we ook graag gebruik van maken. De kinderen kunnen hier naar hartenlust van de glijbaan glijden, torens bouwen van foamblokken, met de zandtafel spelen, maar ook schilderen. Soms is het wel fijn om met de grotere kinderen net iets anders te doen dan met de jongere kindjes en is het ook goed om op deze manier de rust te bewaken. Lees meer over onze activiteiten…

Dagritme

De baby’s hebben hun eigen ritme. We proberen dit af te stemmen op thuis en overleggen dit met de ouder(s). Moeder mag tussendoor langskomen om borstvoeding te geven. Wij hebben een apart plekje om rustig uw kindje te voeden.
De peuters volgen wel een dagritme, omdat we ervan uitgaan dat de regelmaat duidelijkheid aan de kinderen geeft en zij al snel begrijpen hoe het werkt en waar ze aan toe zijn. Natuurlijk kan hier wel eens vanaf geweken worden. Bijvoorbeeld doordat wij met het mooie weer wat langer buiten willen spelen met ze of omdat ze misschien nog even geen trek in eten hebben. Mocht u hier nog vragen over hebben dan kunt u ons gerust even bellen of vraag een intake gesprek aan.

 Kinderopvang Liefjes
              Rozenburgstraat 7
              2512 SM, Den Haag
Tel: 070 - 201 33 27

              Polanenhof 23
              2548 MA, Den Haag
Tel: 070 - 761 95 64

 070 201 3327 (Rozenburgstraat)

               070 761 9564 (Polanenhof)